ویروس ELK CLONER نخستین ویروسی است که در 1982 به رایانههای شخصی سراسر جهان حمله کرد. ELK CLONER از طریق فلاپی دیسک کامپیوترهای Appel II گسترش یافت و شعری را که سروده طراح نوجوان این ویروس بود به نمایش میگذاشت.
ویروس BRAIN نخستین ویروسی است که به رایانههایی که با سیستم عامل داس مایکروسافت کار میکردند در سال 1986 حمله کرد. این ویروس نوشته 2برادر پاکستانی بود و در این حمله شماره تلفن تعمیرگاه رایانه آنها را بهجا میگذاشت.
ویروس MORRIS را یک دانش آموخته دانشگاه کرنل در 1988 نوشته بود. پدر این فرد یک کارشناس ارشد دولتی در زمینه امنیت رایانه بود. این ویروس به حدود 6 هزار رایانه دانشگاه و رایانههای نظامی که به اینترنت متصل بودند سرایت کرد.
اگرچه پیش از موریس، ویروسها در اینترنت منتشر شده بودند اما تا پیش از مطرح شدن موریس، هیچکدام در سطح گسترده شیوع نیافته بودند.
ویروس MELISSA یکی از نخستین ویروسهایی بود که در 1999 از طریق نامه الکترونیک به رایانههای شخصی حمله کرد. زمانی که کاربر، ضمیمه نامه الکترونیک (attachment) را باز میکرد این ویروس نسخههایی از خود را به ۵۰ نفر اول موجود در دفترچه نشانیهای کاربر میفرستاد و از این طریق طی چند ساعت در سراسر جهان منتشر شد.
ویروس LOVE BUG نیز در سال 2000 از طریق ضمیمه نامه الکترونیک منتشر شد. این ویروس با سوءاستفاده از احساسات انسان و تظاهر به نامه عاشقانه، فرد دریافتکننده را فریب میداد تا اقدام به گشودن نامه کند.
ویروس CODE RED در سال 2001 از یک نقص در نرمافزار مایکروسافت بهرهبرداری میکرد. این ویروس یکی از نخستین کرمهای شبکه بود و از آنجا که تنها نیازمند ارتباط شبکه بود و نیازی به باز کردن ضمیمه نبود، به سرعت منتشر شد. اگر چه این نقص شناخته شده بود، اما بسیاری از اپراتورهای سیستم، وصله نرم افزاری را که مایکروسافت یک ماه قبل از آن منتشر کرده بود نصب نکرده بودند.
ویروس BLASTER نیز در سال 2003 با استفاده از یک نقص شناخته شده در نرمافزار مایکروسافت، با شیوع SoBig ۲۰۰۳ همراه شد. این ویروس شرکت مایکروسافت را بر آن داشت که برای ترغیب افراد در کمک به دستگیری و تعقیب قانونی نویسندگان این ویروس، جایزه نقدی تعیین کند.
ویروس SASSER نیز در سال 2004 با استفاده از یک نقص مایکروسافت، موجب میشد برخی رایانهها بهطور مداوم خاموش و راهاندازی مجدد شوند و اگر چه این ویروس به دشواری آخرین نرمافزار بداندیش نام گرفت، اما از آن زمان تاکنون به خاطر آنکه شبکهها ابزارهای دفاعی بهتری را نصب کرده و نویسندگان ویروسها سعی کردند مانع از شناسایی و از بینبردن کارهایشان شوند، ویروسها کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
منبع: فوربیس